Advies inzake Programma Biodiversiteit

Advies inzake het Programma Biodiversiteit: “Samen sterker met natuur” (december 2019)
In het eerste bestuurlijk overleg met wethouder Vreugdenhil op 17-06-2019 is de Bosraad verzocht haar licht te laten schijnen over het Programma Biodiversiteit van de gemeente Ede, getiteld “Samen sterker met natuur”. Op 12 december 2019 hebben wij onderstaand advies uitgebracht. Ook het rapport zelf kunt u hieronder downloaden.
20191212 Advies inzake Programma Biodiversiteit 
Samen sterker met natuur

1 thought on “Advies inzake Programma Biodiversiteit”

  1. Graag uw aandacht voor alle bosparken in de buurt van Ede. Er is heel veel ‘lichtvervuiling ‘ in de nacht. Veel lantaarns en heel veel lampen en sierverlichting extra bij de huizen verstoort het bosleven. We zouden dat graag benoemd willen zien vanuit de gemeente. Zodat de bosparken daar een soort beleid in kan gaan voeren. Evenals de geluids-vervuiling. Zo heeft iedereen -lijkt het- een bladerenblazer. Zelf gaan ze dan met oorbeschermers aan de slag, maar wij die in de omgeving wonen moeten dag in dag uit het lawaai trotseren, tot ver na de herfst. Het kleinste tuintje wordt ermee schoongeblazen. Hoe houden we biodiversiteit in stand in de bossen als die parken zo’n grote impact hebben op de omgeving? Wij proberen deze zaken zo omgevings- en natuurvriendelijk te doen. Voor buren, dieren en natuurlijk omdat we graag de wereld een stukje beter maken….Kunnen we dit als inspiratie met de bosparken delen? Dmv informatie en het signaleren wat eea betekent voor biodiversiteit, dieren en algemeen welzijn?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *