Natuurgebied: Noord Ginkel

Net als de Zuid Ginkel bestaat de Noord Ginkel ook uit bos en heide.

Beleef de Noord Ginkel
De Noord Ginkel is hét gebied van de gemeente Ede om wild te observeren. Het is een rustig gebied en het is zeer rijk aan edelherten, wilde zwijnen en reeën. Deze dieren zijn in een groot gedeelte van de Noord-Ginkel vrij te bekijken. Als u een wandeling maakt rond schemertijd heeft u zeer grote kans om ze tegen te komen. Let wel op dat u na zonsondergang niet meer in het gebied aanwezig mag zijn. Er zijn twee gebieden niet toegankelijk voor mensen, zodat het wild hier overdag kan rusten. Door het gebied loopt een speciale rolstoelvriendelijke vlinderroute. Deze is aangegeven met het vlinderlogo. Startpunt van de vlinderroute is de parkeerplaats Heidebloemallee in Ede. Door de Noord Ginkel lopen ook fiets- en ruiterroutes.

Vlindercorridor
Aan de zuidkant van het gebied ziet u open stroken door het bos liggen. Deze zijn bewust gemaakt en dienen als vlindercorridor. Veel vlindersoorten, maar bijvoorbeeld ook reptielen en andere insecten, kunnen niet door donkere bossen trekken. Door deze open stroken in het bos kunnen zij zich toch over grote afstanden verplaatsen.

U vindt de Noord Ginkel als u over de N224 van Ede richting Arnhem rijdt, aan de noordkant van de weg. U kunt parkeren bij de Heidebloemallee of bij Natuurcentrum Veluwe. Daar vindt u veel informatie over het gebied. Bij de Heidebloemallee kunt u ook uw trailer parkeren als u met uw paard de Noord Ginkel op wilt.