Natuurgebied: Landgoed Kernhem

Landgoed Kernhem is een mooi landgoed rond het Huis Kernhem in het noorden van Ede. Kenmerk van dit landgoed is zowel een Franse als een Engelse landschapsstijl. Door de statige beukenlanen kunt u vanaf het huis in verschillende windrichtingen lopen. Het landgoed is voor iedereen toegankelijk. Vanwege het mooie huis Kernhem en het schitterende landgoed eromheen wordt het vaak als trouwlocatie gebruikt.

Beleef Landgoed Kernhem
Landgoed Kernhem kunt u het beste te voet beleven. Volg de wandelroute langs een aantal monumentale boerderijen en de dikste eik van Gelderland. Vertel of hoor het spannende verhaal over de bloedsteen, die in de Doolhoflaan ligt. Het verhaal gaat dat hieruit ’s nachts, bij volle maan, bloed uit kan worden geprikt. Bent u moe van alle inspanning? Eet dan een hapje in het pannenkoekenhuis Kernhem. Zo heeft Landgoed Kernhem voor iedereen een stukje ontspanning.

Doolhoflaan
In de Doolhoflaan is een reservaat voor vleermuizen ingericht. De oude beuken uit 1735 worden zoveel mogelijk in stand gehouden. Zij vormen de verblijfplaats voor verschillende soorten vleermuizen.

Aan het eind van de Doolhoflaan ziet u een kleine grafheuvel die vermoedelijk dateert uit de bronstijd. Daarop is in de 18e eeuw een doolhof aangelegd voor vermaak van de bewoners van Kernhem. Dit doolhof zal in de nabije toekomst weer in oude stijl worden hersteld.