Natuurgebied: Edese Bos West

Het Edese bos west ligt in het noorden van Ede, tegen Landgoed Kernhem aan.

Beleef het Edese Bos West
Rust, ruimte, natuur en oude landgoedelementen. Dat is het Edese bos west. In dit prachtige bos kunt u heerlijk wandelen. Er lopen twee wandelroutes door het gebied: de Driesprong route en de Kernhemroute. Er liggen geen fietspaden en in het bos is geen rekening gehouden met rolstoelgebruikers. Er is wel een ruiterroute. Deze start bij Steakhouse Amadeus.

Beheer
Het Edese bos west hoorde vroeger bij landgoed Kernhem. Dit is nog terug te zien in de vele Beukenlanen in het gebied. Aan de zuidkant van dit gebied loopt de Doolhoflaan. Deze gemengde Beuken- en Eikenlaan loopt vanaf Huis Kernhem dwars door het bosgebied tot aan de Apeldoornseweg. Vroeger liep deze laan zelfs nog verder door.

De Doolhoflaan dankt zijn naam aan het doolhof dat er ligt. Vroeger bestond dit doolhof uit dichte Beukenhaagjes. Inmiddels zijn deze uitgegroeid tot grote dikke Beuken.

In het Edese bos west is tijdens een zware storm een groot stuk bos omgewaaid. We hebben toen  besloten om de natuur op deze plek zijn gang te laten gaan. Spontaan is hier vervolgens een nieuw gemengd bos gegroeid. U vindt dit nieuwe bos in de zuidoost hoek van het gebied.