Natuurgebied: Edese Bos Oost

Het Edese bos oost is één van de oudste bossen in de omgeving van Ede.

Beleef het Edese Bos Oost
U kunt het Edese bos oost het best verkennen vanaf de grote parkeerplaatsen aan de Koeweg, Driebergweg (Langenberg) en de Hessenweg (Driesprong). Bij de parkeerplaats aan de Koeweg begint en eindigt ook de Demoroute. Dit is een informatieve route van ongeveer een uur wandelen. U ziet daar het moderne bosbeheer in de praktijk. Er is ook een gewone wandelroute.

Mooie fietspaden die door het hele gebied lopen, brengen u naar Otterlo en naar de mooie gebieden De Vlinderdas, Edese heide, Noord Ginkel en de Mossel. Ruiters hebben in dit gebied via de Koeweg en Kreelseweg aansluiting op het netwerk van ruiterpaden.

Aan de rand van de Ginkelse heide wordt het Edese bos oost begrenst door De Tra. Dit was oorspronkelijke de grens tussen het bos en de heide. In De Tra zijn Grove Dennen te zien van meer dan honderd jaar oud.

Beheer
Het gebied ligt op de rand van de Veluwe, daardoor is er een goede bosbodem aanwezig. Dit ziet u aan de bomen die hier groeien zoals oude Beuken- en Eikenbossen. De oudste Beuken zijn te vinden aan de zuidkant van het bos en deze dateren uit 1840. Verder zijn er ook mooie Wintereiken en Tamme Kastanjes te zien.