Natuurgebied: Bennekom

In Bennekom zijn een aantal bijzondere stukken bos. U kunt er heerlijk wandelen of fietsen, mountainbiken en paardrijden. De bossen in Bennekom zijn niet rolstoelvriendelijk. Uw hond mag in deze bossen loslopen, als u hem goed onder controle heeft.  Geniet van een gevarieerd bos met een rijke geschiedenis.

Celtic Fields
Om te beginnen vindt u aan de Panoramaweg de Celtic Fields. Dit zijn overblijfselen van oude agrarische activiteiten. Ook ligt er een grafheuvel uit hetzelfde tijdperk als de Celtic Fields; allemaal zeer de moeite van het bezoeken waard.

Bennekomse heide
Langs de Oost Breukelderweg ligt de Bennekomse heide. Een gebied dat vroeger voor een groot deel uit heide bestond, maar in de loop der jaren begroeid is met bos. Hier hebben we de afgelopen jaren aan gewerkt om de open heide terug te brengen. Ook zijn een aantal plaatsen met eikenhakhout hersteld. Daarmee is een oud landschap teruggebracht in dit gebied. Vroeger werd er regelmatig een stuk afgehakt van eikenbomen. Daardoor zijn bomen ontstaan met een aparte vorm. Bossen met eikenhakhout zijn erg belangrijk voor de natuur. Het is heerlijk om uw tijd door te brengen in dit gevarieerde landschap.

Bos
Als laatste is er nog een stuk bos bij de Prins Hendrikweg. In 2010 is in dit stuk bos fors ingegrepen. Bijna alle Amerikaanse Eiken zijn gekapt. Zo konden we de ruim 100 jaar oude Grove dennen sparen. De Amerikaanse Eiken begonnen de Grove dennen namelijk te verdrukken. We verwachten dat er een nieuw, meer gevarieerd bos zal ontstaan. Er komt nu weer veel licht op de bodem. Wij sturen in deze ontwikkeling om te voorkomen dat er weer erg veel Amerikaanse Eiken terugkomen.